Koriander
Erősen elágazó, 40-60 cm magas
szárú, egyéves növény. Virága
fehér vagy halványpiros.
Fűszerként megszárított sárgásbarnás
magjait hasznosítjuk.
Felhasználás:
kenyerek és pékáruk, mézeskalácsok,
édességek, curry fűszerkeverék,
szószok, hús- és
vadételek, hús- és sonkapácok,
marinádok, likőrök, stb.
ízesítésére használjuk. Az indiai
konyha jellegzetes fűszere.
Teakeverékben vértisztító,
emésztést javító, felfúvódást
szüntető és szélhajtó hatású.
Nagyon jó mézelő növény.
szárú, egyéves növény. Virága
fehér vagy halványpiros.
Fűszerként megszárított sárgásbarnás
magjait hasznosítjuk.
Felhasználás:
kenyerek és pékáruk, mézeskalácsok,
édességek, curry fűszerkeverék,
szószok, hús- és
vadételek, hús- és sonkapácok,
marinádok, likőrök, stb.
ízesítésére használjuk. Az indiai
konyha jellegzetes fűszere.
Teakeverékben vértisztító,
emésztést javító, felfúvódást
szüntető és szélhajtó hatású.
Nagyon jó mézelő növény.