Hungarian Slovak

Wuxal Kalcium 10 Liter

Termék szerkesztése
Nyomtatás
A növény kalcium ellátását és a kálciumhiányból adódó élettani betegségek megelőzését biztosító koncentrált levéltrágya.
Leírás

Kultúra

Felhasználási javaslat

Dózis

Alma

Ca-hiány megelőzése

3-6 l/ha

Bimbóskel

Ca-hiány megelőzése

4-5 l/ha

Birs

Ca-hiány megelőzése

3-6 l/ha

Cukkini

Ca-hiány megelőzése

3-5 l/ha

Cseresznye

Kicsattanás ellen

3-5 l/ha

Fejeskáposzta

Ca-hiány megelőzése

4-5 l/ha

Fejessaláta

Ca-hiány megelőzése

0,3-0,5 %

Fokhagyma

Tárolhatóság javítása

3-4 l/ha

Fűszerpaprika

Ca-hiány megelőzése

3-4 l/ha

Jégsaláta

Ca-hiány megelőzése

0,3-0,5 %

Kajszi

Tárolhatóság javítása

3-5 l/ha

Kelkáposzta

Ca-hiány megelőzése

4-5 l/ha

Körte

Ca-hiány megelőzése

3-6 l/ha

Krizantém 1 szál

Ca-hiány megelőzése

3 l/ha

Krizantém 2 szál

Ca-hiány megelőzése

3 l/ha

Meggy

Kicsattanás ellen

3-5 l/ha

Őszibarack

Tárolhatóság javítása

3-5 l/ha

Padlizsán

Ca-hiány megelőzése

3-5 l/ha

Paradicsom ipari

Ca-hiány megelőzése

3-5 l/ha

Petrezselyem

Termésminőség javítása

3-4 l/ha

Pritamin paprika

Ca-hiány megelőzése

3-5 l/ha

Sárgarépa

Termésminőség javítása

3-4 l/ha

Szamóca

Gyümölcshús keménysége

6-7 l/ha

Szilva

Tárolhatóság javítása

3-5 l/ha

Uborka kordonos

Ca-hiány megelőzése

3-5 l/ha

Vöröshagyma

Tárolhatóság javítása

3-4 l/ha

Zeller

Termésminőség javítása

3-4 l/ha

 

Javasolt technológia

 Alkalmazási területek

A készítmény a kálciumhiányból eredő betegségek, (mint pl. almástermésűeknél a sztipikesedés, a zöldségnövényeknél a terméscsúcs rothadás, csúcsrügy száradás…) megelőzésére szolgál. Különleges adalékanyagai révén, kedvező pH értéke segítségével, mérsékelt mennyiségű nitrogén és komplex mikroelem tartalmával hatékonyabban pótolja a kálciumot, mint a csak egy tápanyagot (pl. kalciumnitrát) tartalmazó műtrágyaoldatok. Továbbá adalékanyagai révén olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mely a növényeket nagy mértékben kíméli, hosszú hatástartamú felvehetőséget biztosít és optimális fiziológiai hatásán keresztül biztosítja a kitűnő minőségű termést.

Felhasználás és dózisok

Almástermésűek A tárolási betegségek megelőzésére 4–6-szor az alma zölddió nagyságától a gyümölcsképzés idején szedésig, 14 naponta. Sztipikesedésre hajlamos fajtáknál 5–6 l/ha (0,5–0,6%). Sztipikesedésre kevésbé hajlamos fajtáknál 3-4 l/ha (0,3–0,4%).

Csonthéjasok Tárolhatóság és piacállóság fokozására 4–6-szor a gyümölcsképződés kezdetéstől, 14 naponta 5-6 l/ha (0,5–0,6%).

Dinnye Gyümölcshús keménység fokozására, tárolhatóság javítására a gyümölcsképzés idején 14 naponta 3–5 l/ha (0,3–0,5%).

Szamóca Gyümölcshús keménységének javítására a szedések előtt 2–3 alkalommal 6–7 l/ha (0,6–0,7%).

Saláta Levélszél száradások megelőzésére ültetés után 2–3 × 14 naponta 4–5 l/ha (0,4–0,5%).

Káposztafélék Kálciumhiányos tünetek megelőzésére, tárolhatóság javítására a fejképződéstől 2–3 × 4–5 l/ha (0,4–0,5%).

Paradicsom, paprika, uborka A gyümölcsképződés kezdetéstől folyamatosan 10–14 naponta a mészhiányos tünetek megelőzésére, a tárolhatóság javítására 3–5 l/ha (0,3–0,5%).

 

Javasolt kombinációk, keverhetőség

Növényvédő szerekkel keverhető.

 


Forrás: www.kwizda.hu

Biztonsági adatlap