Forgalmazási kategória: III.(szabadforgalmú)
Az integrált növényvédelem nélkülözhetetlen gombaölő szere
Hatóanyaga: 75,0 % mankoceb
A Manzate® 75DF gombaölő permetező szer vízben azonnal diszpergálódó granulátum. A készítmény már több évtizedes széleskörű felhasználási tapasztalatok alapján sokszorosan bizonyította megbízható biológiai hatékonyságát.
A Manzate 75 DF mind az üzemi integrált védekezési programban (IPM), mind a házi kertekben sikeresen alkalmazható.
Almatermésűekben varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóra szóródás időszakában, preventív módon célszerű elkezdeni. Járványveszélyes időszakban a védelmi hatás fokozása céljából felszívódó készítménnyel javasolt kombinálni.
Csonthéjasokban apiognomóniás betegség ellen a védekezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell elkezdeni. Blumeriellás levélbetegség ellen a védekezéseket virágzást követően, a kezdeti tünetek megjelenése után javasolt elvégezni. Moniliás virág- és hajtásszáradás, valamint termésbetegségek ellen, kisebb fertőzési nyomás mellett önmagában, erős fertőzésnél felszívódó triazol típusú készítményekkel együttesen javasolt alkalmazni.
Szőlőben szőlőperonoszpóra ellen a védekezéseket megelőző jelleggel, 20-25 cm-es hajtásállapot körül kell elkezdeni. A készítménynek a virágzás előtti kezelésekkel a szőlőorbánc ellen is kedvező védelmi hatása van.
Komlóban komlóperonoszpóra ellen a vegetációs időszak elején a primér fertőzések kialakulása előtt, megelőző módon, 3-4 leveles hajtásállapotban kell elkezdeni a védekezéseket.
Hagymában hagymaperonoszpóra ellen a kezeléseket megelőző jelleggel, előrejelzés alapján kell elkezdeni. A permetléhez nedvesítőszer adagolása, például Silwet® L-77 minden egyes kezelésnél szükséges.
Paradicsomban, paprikában alternáriás levél- és termésbetegség ellen a kezeléseket az első tünetek megjelenésekor tanácsos elkezdeni.
Uborkában uborkaperonoszpóra ellen a kezelést 2 leveles állapotban megelőző módon kell elkezdeni.
Zellerben a védekezéseket a palántanevelés időszakában már ajánlatos megkezdeni.
Egyéb kultúrákban a védekezéseket az első tünetek megjelenésekor kell megkezdeni.
Munkaegészségügyi várakozási idő: 3 nap.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: almatermésűekben és borszőlőben 30 nap, csonthéjasokban, csemegeszőlőben, hagymában, szójában, burgonyában, zellerben, majoránnában, tárkonyban, zöldségfélékben (gomba, saláta kivételével) és uborkában 21 nap, komlóban és mákban 14 nap, paradicsomban és paprikában 7 nap, dohányban 5 nap, szegfűben pedig nem szükséges.
Eltarthatóság: 2 év
Forrás: http://www.agro-store.hu