Kultúra
Felhasználási javaslat
Dózis
Alma
Ca-hiány megelőzése
3-6 l/ha
Bimbóskel
4-5 l/ha
Birs
Cukkini
3-5 l/ha
Cseresznye
Kicsattanás ellen
Fejeskáposzta
Fejessaláta
0,3-0,5 %
Fokhagyma
Tárolhatóság javítása
3-4 l/ha
Fűszerpaprika
Jégsaláta
Kajszi
Kelkáposzta
Körte
Krizantém 1 szál
3 l/ha
Krizantém 2 szál
Meggy
Őszibarack
Padlizsán
Paradicsom ipari
Petrezselyem
Termésminőség javítása
Pritamin paprika
Sárgarépa
Szamóca
Gyümölcshús keménysége
6-7 l/ha
Szilva
Uborka kordonos
Vöröshagyma
Zeller
Alkalmazási területek
A készítmény a kálciumhiányból eredő betegségek, (mint pl. almástermésűeknél a sztipikesedés, a zöldségnövényeknél a terméscsúcs rothadás, csúcsrügy száradás…) megelőzésére szolgál. Különleges adalékanyagai révén, kedvező pH értéke segítségével, mérsékelt mennyiségű nitrogén és komplex mikroelem tartalmával hatékonyabban pótolja a kálciumot, mint a csak egy tápanyagot (pl. kalciumnitrát) tartalmazó műtrágyaoldatok. Továbbá adalékanyagai révén olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mely a növényeket nagy mértékben kíméli, hosszú hatástartamú felvehetőséget biztosít és optimális fiziológiai hatásán keresztül biztosítja a kitűnő minőségű termést.
Felhasználás és dózisok
Almástermésűek A tárolási betegségek megelőzésére 4–6-szor az alma zölddió nagyságától a gyümölcsképzés idején szedésig, 14 naponta. Sztipikesedésre hajlamos fajtáknál 5–6 l/ha (0,5–0,6%). Sztipikesedésre kevésbé hajlamos fajtáknál 3-4 l/ha (0,3–0,4%).
Csonthéjasok Tárolhatóság és piacállóság fokozására 4–6-szor a gyümölcsképződés kezdetéstől, 14 naponta 5-6 l/ha (0,5–0,6%).
Dinnye Gyümölcshús keménység fokozására, tárolhatóság javítására a gyümölcsképzés idején 14 naponta 3–5 l/ha (0,3–0,5%).
Szamóca Gyümölcshús keménységének javítására a szedések előtt 2–3 alkalommal 6–7 l/ha (0,6–0,7%).
Saláta Levélszél száradások megelőzésére ültetés után 2–3 × 14 naponta 4–5 l/ha (0,4–0,5%).
Káposztafélék Kálciumhiányos tünetek megelőzésére, tárolhatóság javítására a fejképződéstől 2–3 × 4–5 l/ha (0,4–0,5%).
Paradicsom, paprika, uborka A gyümölcsképződés kezdetéstől folyamatosan 10–14 naponta a mészhiányos tünetek megelőzésére, a tárolhatóság javítására 3–5 l/ha (0,3–0,5%).
Növényvédő szerekkel keverhető.
Forrás: www.kwizda.hu