Kultúra
Felhasználási javaslat
Dózis
Alma
Cink-hiány megelőzése
2 l/ha
Birs
Cirok
Csemegekukorica
Cseresznye
Hibridkukorica
Köles
Körte
Kukorica
Lencse
2-3 l/ha
Meggy
Mohar
Naspolya
Olajtök
Szárazbab
Szárazborsó
Szilva
Szója
Zöldbab
Zöldborsó
Alkalmazási területek
Minden szántóföldi kertészeti és gyümölcs kultúrában, főként a nagy levélfelületet képző kultúrák esetében (pl. kukorica, gyümölcsök, kalászosok), amelyekben az intenzív enzimképzéshez és -működéshez nélkülözhetetlen elem a cink. A kiegyensúlyozott nitrogén és cink kombináció elősegíti a növények nitrogén-anyagcseréjének normál működését, ezzel biztosítva az optimális hajtásnövekedést.
Felhasználás és dózisok
Kukorica (csemege-, áru- és hibrid): 1–2×2l/ha, 4–8 leveles stádiumban.
Almástermésűek: 1–2 l/ha a virágzás előtt, és 2 l/ha őszi feltöltésre
Csonthéjasokban: A kezelést a virágzás után javasolt megkezdeni, 1–2×1,0–2,0 l/ha dózisban.
Kalászosokban: A 3–4 leveles állapottól a zászlóslevél megjelenéséig 1–2 l/ha-os dózisban.
Hüvelyesek (szója, bab): Virágzás előtt, 2×2 l/ha dózisban javasolt kijuttatni.
Növényvédő szerekkel keverhető.
Forrás: www.kwizda.hu