Hungarian Slovak

BIOSTOP élelmiszermoly csapda

Termék szerkesztése
Nyomtatás
Leírás

Felhasználható:

A lakásokban, élelmiszerboltokban és raktárakban aszalványmoly (Plodia interpunctella) készletmoly (Ephestia elutella), lisztmoly (Ephestia kuehniella) és déligyümölcsmoly (Ephestia cautella)jelenlétének jelzésére, illetve kismértékű fertőzés felszámolására. Ruhamolyok irtására a Protect B molyirtó kazettát, ill. tablettát keresse.

Előnyei:

A környezetre teljesen veszélytelen. Semmiféle irtószert nem tartalmaz. A ragasztóanyag hosszú élettartamú. A feromon tartalmú diszpenzer 6-8 héten keresztül hatékonyan vonzza a hím molylepkéket.

Használati utasítás:

Hajlítsa a lapot háromszög alakúra az 1.sz. ábra szerint. A védőfóliát a lap hátoldalnak egyik végén 2 cm-es távollságra húzza le. Helyezze az akasztó egyik részét a lap belső szélén kialakított lyukakba, majd húzza le teljesen a fóliát. Hajtsa össze a csapdát és rögzítse az akasztó másik részéhez. 3. sz. ábra. szerint. Bontsa  ki a légmentesen lezárt zacskót és a benne levő diszpenzert helyezze a csapda  közepén levő akasztóra. 4. sz. ábra. szerint   Függessze fel a csapdát vagy helyezze kamra, szekrény, stb. polcára.

 

Törekedni kell arra, hogy a csapda lehetőleg pormentes területen legyen. Rendszeresen ellenőrizzük, ha megtelt, szennyeződött vagy egy hónapnál régebben került kihelyezésre, cseréljük ki újra. Használat után a háztartási szemétbe kidobható. Zárt térben 60 m3-re minimum  egy csapda kihelyezése javasolt. Jelentősebb fertőzöttség esetén több csapda egyidejű alkalmazásával a fertőzöttség forrása behatárolható. Ilyenkor a molylárvákkal fertőzött élelmiszert meg kell semmisíteni.

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!

 Forrás: www.megfoglak.hu

Biztonsági adatlap